„Máš obed z domu, alebo niekam skočíme?“ Poznáte to, keď máte svoje obľúbenú reštauráciu s takým denným menu, že už o pol jedenástej pílite kolegom uši a dúfate, že pôjdu s vami? Jednou z takýchto srdcoviek je pre nás Mondieu v Twin City.
Aj aktuálne je prevádzka obľúbenej značky otvorená v take-away režime a každý deň máte na výber z troch jedál. My sme nazreli Čoko Šanel cez plece, vyspovedali šéfkuchára a prinášame vám jesenný recept priamo z jeho kuchyne.
Na jednu porciu potrebujete:
– 300 g zeleniny – (my sme použili zmes: fialová, žltá a oranžová mrkva, cukina, tekvica, zeler, batát – cca po 40 – 50g)
– vetvička tymiánu
– olivový olej
– soľ
– čerstvo podrvené čierne korenie
– 100 g zrejúci kozí syr s bielou plesňou (ale pokojne ho nahraďťe napríklad syrom Manouri alebo Haloumi)
– 20 g baby špenát
dresing:
– olivový olej
– pár kvapiek citrónovej šťavy
– trošku medu
– pár nadrobno nakrájaných lístkov čerstvej mäty
karamelizovaný pomaranč:
– 20 g masla
– 1/2 – 1ks pomaranč
– štipka cukru
– 5 ks pekanových orechov
Postup:
Zeleninu si nakrájame na väčšie kusy, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme nasekaný tymián, soľ a korenie, všetko premiešame a dáme piecť do rúry na 210°C približne na 15 minút, kým zelenina nezačne jemne karamelizovať.
Kým sa zelenia pečie, na nepriľnavej panvici si s kvapkou oleja opečieme približne 100g kúsok kozieho syra, opekáme dozlatista cca 3-4 minúty z každej strany na strednej teplote, aby sa syr aj vo vnútri krásne prehrial.
Na druhej panvičke si necháme rozpustiť maslo a pridáme segmenty pomaranča, štipku cukru, necháme jemne skaramelizovať a napokon pridáme niekoľko ks pekanových orechov.
Na záver si pripravíme šalátik – umyté a osušené lístky baby špenátu pokvapkáme dresingom z oleja, citrónu, medu a mäty a poriadne premiešame.
A je to, môžeme servírovať. Dobrú chuť vám prajeme priamo z Mondieu! 🙂