Apollo Nivy – Správna voľba pre Lidl

Pre viac obsahu skroluj nižšie
15. Júl 2024

Spoločnosť Lidl si za sídlo svojej centrály v Bratislave vybrala Apollo Nivy. Viac ako 500 zamestnancov centrály diskontu sa v decembri presťahuje do jednej z najmodernejších kancelárskych budov v Bratislave, ktorá ašpiruje na certifikáty WELL Platinum a BREEAM Excellent. Okrem 8 tisíc metrov štvorcových kancelárií otvorí Lidl v projekte aj takmer 700 metrovú školiacu a testovaciu prevádzku pre zamestnancov. Plánovaná obsadenosť Apolla Nivy tak dosiahne koncom roka takmer 90 %. 

V minulom roku sa do Apollo Nivy sťahoval na vyše 30 tisíc metrov štvorcových jeho majoritný nájomca spoločnosť IBM. Práve Apollo Nivy sa po dôkladných úvahách stalo jediným sídlom tohto technologického lídra.   

Tento rok si ho vybrala za sídlo svojej centrály na Slovensku aj spoločnosť Lidl. Lidl patrí stabilne medzi najatraktívnejší zamestnávateľov na Slovensku a takmer 8 tisíc metrov štvorcových nových prvotriednych kancelárskych priestorov v centrálnej zóne Bratislavy bude určite ďalším faktorom, ktorý posilní jeho pozíciu. 

Zamestnanci Lidla si môžu užiť všetky benefity tohto moderného projektu, ktorý kladie dôraz na wellbeing svojich užívateľov. Odpočinok v ruchu dennej agendy budú môcť zamestnanci nájsť vo vnútornom átriu. Dostatok vzrastlej zelene, miesta na sedenie, ale aj vodný prvok sú obkolesené stĺpovou kolonádou okolo celého obvodu átria. Práve cez tento priestor vedú vstupy do retailových prevádzok, ktoré ponúkajú všetky základné služby medzi ktoré patrí aj cyklokaviareň, ktorou sa dá suchou nohou prejsť do Cyklo Hub-u. 

Práve komfortné zázemie pre cyklistov je v projektoch HB Reavis štandardom. Cyklo Hub v Apollo Nivy však nanovo definuje tento štandard.

Apollo Nivy vzniklo z návrhu prestížneho londýnskeho štúdia MAKE Architects a slovenského Siebert + Talaš. Apollo Nivy vďaka svojmu dizajnu a využitiu potenciálu pozemku dosiahlo plochu takmer 8 tisíc metrov štvorcových na jedno podlažie. Spolu tak na ôsmych podlažiach ponúka viac ako 55 tisíc metrov štvorcových prenajímateľnej plochy, čím získalo prvenstvo medzi kancelárskymi budovami v rámci regiónu CEE.